En myöskään ymmärrä mitä ihmeen merkitystä palkkaani voi olla lukiolaisena tekemäni kesätyöt. Vein palkkatoimistoon Kuntien eläkevakuutuksesta saamani listan kaikista elämäni aikana kunnalle ja kaupungille tekemistäni työsuhteista mutta se kertoo vain missä olen ollut ja kuinka pitkän ajan, mutta se ei kerro mitä olen tehnyt. Palkkatoimisto kaipaa juuri tätä tietoa jota en työtodistusten puutteessa voi heille antaa. Olen ollut vs. sairaala-apulaisena, vs. apuhoitajana, vs. lastenhoitajana, vs. terveyskeskusavustajana, vs. laboratorioavustajana, vs. osastoapulaisena, vs. sairaanhoitajana, vs. kotisairaanhoitajana, vs. röntgenlääkärinä, vs. ihotautilääkärinä, vs. sisätautilääkärinä, vs. syöpätautien lääkärinä, vs. neurologina, orientoivana lääkärinä, nuorempana ja vanhempana amanuenssina, vs. terveyskeskuslääkärinä ja olen ollut virassa olevana terveyskeskuslääkärinä. Jokainen opiskeluaikainen iltakeikka ja viikonlopputyö lasketaan virkavuosiin jos vain voisin työtodistuksilla osoittaa tämän.
Huhtikuussa kun hain virkaa yritin saada näitä työtodistuksia HYKSistä ja Helsingin kaupungilta. Puhelimessa nuoriääninen toimihenkilö ei kyennyt peittämään ällistystään kuinka joku on voinut olla töissä vuonna 1977, on vielä hengissä ja kaiken lisäksi kaipaa työtodistusta virkaa varten!
Yhtäkkiä lukiolaisen kesätyöt sairaalan siivoojana ja labran pipettien pesijänä ovat tulleet rahallisesti arvokkaammaksi kuin kaikki vuoteni lääketeollisuudessa ja maailman sairaaloissa ja yliopistoissa jonka vuoksi minut tähän apulaisylilääkärin virkaani haluttiin. Samalla kun kokemustani kaikesta siitä mitä olen kunnan ulkopuolella tehnyt arvostettiin yli kaiken muun, palkkaani nostaa vain kunnalle tehdyt keikat. Yksityiselle tekemäni työ onkin negatiivista ansiotuloa.
En oikein kestä hölmöilyä. Pidän potilaista ja haluaisin muuttaa terveyskeskuksen toimivaksi. Ja saada työstä palkan ilman kaikenmaailman omituisia kommervenkkejä.
4 kommenttia:
Onkohan ainoastaan Suomessa asiat noin täysin päin seiniä ja raivostuttavia. Otan osaa - toivottavasti ennätät muuttaa maailman ennen eläkeikää!
En nähnyt KVTESissä mitään kokemuslisäpykälää. Yleensä kuitenkin hyväksytään myös muiden alojen kokemus. Näin oli ainakin valtiolla. Toki niistäkin pitää olla työtodistukset. Luulisin tosin KEVAn todistuksen työssäolosta riittävän. Niistähän käy ilmi myös työssäolokuukaudet, eli varmaankin kaikki tarvittava tieto. Vai onko teillä eri kertoimet virkavuosiin riippuen siitä, minkälaista vs. apuhoitajan työtä olet tehnyt?
kuulostaa todella turhauttavalta. En tiennytkään, että lääkärit saa rahaa sen perusteella, mitä kaikkea tekee. Ajattelin, että palkka on suunnilleen vakio, ja päivässä pitää yksinkertaisesti tehdä sitä, mitä potilaat tarvitsevat.äkärit saa rahaa sen perusteella, mitä kaikkea tekee. Ajattelin, että palkka on suunnilleen vakio, ja päivässä pitää yksinkertaisesti tehdä sitä, mitä potilaat tarvitsevat.
Palkka on jotakuinkin määritelty mutta virassa oleville maksetaan erilaisia lisiä joista kertyy parisataa euroa per kuukausi ekstraa. Eli siis hyvin merkityksellinen asia. Toki jokainen tottuu merkitsemään nämä toimenpiteet, mutta alkuun se tuppaa unohtumaan, samoin jos on vuosia ollut pelkällä kuukausi- tai tuntipalkalla kuten minä.
Sen vuoksi mm tilastoissa eläinlääkäreiden palkat ovat kolmentuhannen euron luokkaa - käsittääkseni eläinlääkäreiden työnkuvaan kuuluu miltei pelkästään erilaisia toimenpiteitä joista tulee erillinen korvaus.
Lähetä kommentti